-->
recent

آخر المواضيع

recent
random
جاري التحميل ...
random

وصفة دونات ناجحة ومجربة

انجح طريقة دونات جربتها 






المقادير: 👇
- 5 كوب دقيق
- بيضتين بدرجة حرارة الغرفه
- نصف كوب زبده بدرجة حرارة الغرفه
- كوب وربع حليب دافي
- معلقه كبيره خميره
- معلقه صغيره بيكنج بودر
- معلقه صغيره فانيليا
- 2 معلقه كبيره سكر
- رشة ملح

طريقة التحضير 🥣
- في طبق كبير نحط كل المكونات ونعجنهم كويس لمدة 10-15 دقيقه لحد ماالعجينه تبقا لينه وماتلصقش في الايد.
- نغطي العجينه بكيس نايلون ونسيبها تخمر لمدة ساعه بالظبط لا اكتر ولا اقل.
- نفرد العجينه بالنشابه على رخامه مرشوشه بشوية دقيق بسيط ونبدأ نقطعها بقطاعة الدوناتس ونسيبها ترتاح لمدة نص ساعه.
- نقليها في زيت ساخن بس مش واجد لحد ما لونها يصفر، كل وجه ياخذ اقل من دقيقه وممكن نستفها فى سفره مدهونه بشوية زيت وندخلها الفرن على درجة حرارة متوسطه مع تقليبها لحد ما لونها يبقى ذهبي.
- نصفيها من الزيت على مناديل مطبخ ورقيه ونسيبها تبرد ونزينها بالسكر البودره أو الشوكولاته المذابه وبالهنا والشفا.

نصائح لنجاح الدوناتس
- لازم نتأكد من نوع وصلاحية الخميره والبيكنج بودر.
- لازم نعجن كويس حوالي 10-15 دقيقه عشان العجينه تنعم بعد التخمير.
- ما نبالغش في كمية الدقيق اللي نفرد بيها على الرخامه ولما نجي نفرد العجينه لازم نفردها طبقه سميكه مش رفيعه.
- ضروري جداً نسيبها تخمر بعد التقطيع.
- الزيت اللي هنقلي فيه لازم يكون حرارته متوسطه مش ساخن واجد
- ارتفاع الدوناتس في الزيت وظهور خط ابيض في النص يدل على نجاح الوصفه
منقول

التعليقات

';


إذا أعجبك محتوى مدونتنا نتمنى البقاء على تواصل دائم ، فقط قم بإدخال بريدك الإلكتروني للإشتراك في بريد المدونة السريع ليصلك جديد المدونة أولاً بأول ، كما يمكنك إرسال رساله بالضغط على الزر المجاور ...

إتصل بنا